Du kan bruke gassen til oppvarming i hele huset, til matlaging, varmtvannstank, tørketrommel, peis, grill, m.m. I forhold til tradisjonell fyring med olje, parafin eller kanskje ved, så er gass mer miljø- og brukervennlig og mindre vedlikeholdskrevende.
Velger du boliggass investerer du i fremtidens energikilde. Store deler av Europa har lange tradisjoner med å bruke gass til oppvarming. Også vi i Norge har fått opp øynene for gassens muligheter.
Boliggass er et annet navn for propan som er et rent, miljøvennlig og rimelig oppvarmingsalternativ.
Man kan installere boliggassanlegg i alle typer boliger. Det kan også installeres som ettermontasje i eksisterende bygg.
Våre kunder velger gass fordi de ønsker:
- komfort
- energi fleksibilitet
- reduserte fyringsutgifter
- økt verdi på boligen
- effektiv energiform
- sikker investering for fremtiden
Om man har lite strøm til tomta, kan man bruke gass ( f.eks 40 A hovedsikring kan gå )
Gasspeiser :
www.peisselskabet.no eller www.tolcon.no
Gasskjeler: www.pva.no og www.baxi.dk
Rørleggern sørger for å prosjektere Vision Line gasspeis (mange modeller), gassfyrt kjel (24 kW) for tappevann og vannbåren varme samt fremlegg av gass til kjøkken og grilluttak på terrasse. Dette sammen med en 2,7m3 propantank er boliggasspakken fra Rørleggern. Propantanken graves ned i hagen slik at den ikke vil frata deg noe uteareal. Med boliggass kan du velge mange brukervennelige produkter samtidig som energikostnaden blir lav.
Med gasspeis og den kondenserende gassfyrte kjelen vil hoveddelen av oppvarmingsbehovet bli dekket i din bolig. Vision Line gasspeiser har markedets høyeste virkningsgrad, og den er godkjent slik at den også kan termostatstyres og dermed varme opp boligen selv om man ikke er hjemme.
En gasspeis er også en miljøriktig løsning. For de som er opptatt av kvaliteten på inneluften så er også en lukket gasspeis det eneste riktige alternativ. Et lukket forbrenningskammer med balansert avtrekk og tilluft vil ikke påvirke kvaliteten på inneluften i motsetning til vedfyrte ovner og peiser. Gasspeiser vil kunne varme opp boligen også ved strømbrudd. Andre fordeler er at man slipper å sette opp en kostbar tradisjonell pipe som avsluttes over tak.
Gass er blant de mest effektive energiformene. Ved valg av boliggass investerer du i fremtidens energikilde. Store deler av Europa har lange tradisjoner med å bruke gass til oppvarming. Også vi i Norge har fått opp øynene for gassens muligheter. Boliggass er et annet navn for propan som er et rent, miljøvennlig og rimelig oppvarmingsalternativ. Man kan installere boliggassanlegg i alle typer boliger. Det kan også installeres som ettermontasje i eksisterende bygg.
Med en gasspeis får du både lun, god oppvarming og hygge. Du kan velge blant mange typer omramming, fra klassisk design til moderne børstet stål. Den produserer ikke aske, du slipper å bære ved og oppnår hurtig ønsket temperatur i boligen. Peisen styrer du via en bryter på veggen eller med en fjernkontroll. De fleste gasspeiser med lukket forbrenning kan også styres av en termostat slik at det alltid er passe varmt. Slike gasspeiser kan gi en effekt på 3,5 til 5 KW.
Med en gasskomfyr er det gøy å lage mat. Du har kontroll på varmen og tilberedningen går mye raskere fordi du oppnår ønsket temperatur øyeblikkelig. Gasskomfyrer er foretrukket på alle gode restaurantkjøkken og er en del av kokkens hemmelighet bak god mat. Råvarene holder på næringsstoffene og beholder sin spenst og saftighet pga den optimale varmen man oppnår ved bruk av gass. Lars Erik Kjenne - Essens Catering
Med uttak for gassgrill og terrassevarmer slipper du å bytte gassflasker. Det er bare å koble slangen direkte i uttaket på veggen. Med en terrassevarmer forlenger du muligheten til å kose deg ute på kveldene, når sommervarmen er på hell. Det er enkelt å regulere varmen og den tilfører maten fuktighet. I tillegg avgir gass ingen sot og du slipper tennvæske. Grillen blir kald på noen minutter etter at gasstilførselen er avstengt. Det er ingen fare for gnister, så du kan trygt forlate grillen.
Gasskjeler gir deg både komfort og bedre fyringsøkonomi. Du får rikelig med tappevann som varmes raskt opp. Med vannbåren varme i gulv og radiator, får du også et behagelig inneklima. Dette er en stor fordel for folk med luftveisproblemer. Kjelen tar liten plass, er stillegående og har høy virkningsgrad. En gasskjel kan dekke ca. 80 % av energibehovet i en bolig.
Med et boliggassanlegg har du flere muligheter for oppvarming av boligen. Boliggass koster normalt 45 - 60 øre pr KWh inkl. mva. Gassprisen justeres månedlig etter internasjonale noteringer på propan. Den avhenger også av hvor langt fra nærmeste tankanlegg du bor. Sannsynligheten er stor for billigere energi med gass i de kalde periodene. Et komplett boliggassanlegg vil kunne dekke opp til 80 % av boligens energibehov. I en moderne norsk bolig tilsvarer det 17000 - 18000 KWh.
For boliger som ikke ønsker boliggassanlegg med nedgravd tank, er flaskegassanlegg en rimelig og sikker løsning. Vi leverer forskjellige løsninger, og kan tilpasse anlegg for ditt spesielle behov. Vi anbefaler å oppbevare gassflasker utendørs i låsbart flaskeskap.
I utlandet har gass lenge vært en sentral energikilde, ikke minst til matlaging. Her i Norge har propangassen lenge vært en viktig energikilde for feriefolk i hytter, campingvogner, båter og telt. Gass er enkelt å bruke og kan anvendes til nesten alt – til oppvarming, koking, steking, grilling, kjøling og frysing – for å nevne noe.
Gass ventes å få en betydelig markedsøkning i årene som kommer. Den mest utbredte gassen i Norge i dag, er propan (LPG). Den er ikke giftig, og den er fargeløs. Fordi propangass i utgangspunktet er luktfri, blir den av sikkerhetsmessige grunner tilsatt et giftfritt luktestoff som gjør at du raskt merker eventuell lekkasje. Du lukter gassen allerede når den er i en blanding på bare 0,4% i forhold til luft.
Det må derfor 5 ganger mer gass til for at blandingen skal være brennbar. Propangass fryser til "is" ved - 190ºC og den koker ved - 43ºC. I motsetning til naturgass er propangass flytende ved moderat trykk og temperatur. Trykket i en gassflaske er 7 bar ved 20 ºC.
Propangassen er lett å kondensere, og kan enkelt fylles på egne flasker. En gassflaske fylles aldri mer enn 80%. Dette gir en "støtpute" på toppen som absorberer trykk som oppstår ved økt temperatur. I tillegg har alle gassflasker en egen sikkerhetsventil. Bruk av gassflasker er mest utbredt i Norge i dag, ikke minst fordi en gassflaske er enkel å frakte, plassere og montere. Gassflasken kan anvendes overalt: Hjemme, på hytta, ute, i teltet, i båten eller i campingvognen.
Gassflasker
De nye komposittflaskene er smarte, fordi de er gjennomsiktige slik at du til enhver tid kan se hvor mye gass det er på flasken. Flaskene er også lette i vekt og derfor enkle å transportere. Selv om stadig flere foretrekker de nye komposittflaskene, kan du fremdeles få kjøpt både aluminumsflasker og stålflasker.
Sentralanlegg
Dersom du har et anlegg med flere forbrukssteder – som for eksempel komfyr, kjøleskap og vannvarmer, kan det være smart å ha gassforsyning med 2 flasker og automatisk omskifter. Omskifteren sørger for å skifte til en ny gassflaske når den første går tom. Praktisk – så unngår du at det plutselig blir kaldt vann i dusjen eller at melken er varm til frokosten.
Viktig! Et slikt anleg skal monteres utendørs!